Oct
19

Четири състезания – Пет купи за НЕСЕБЪР МОТО


/на снимката Ерай и Давид/

Юношите на клуба Давид, Ерай и Деян завоюваха 5 поредни купи за клуба през изминалите четири състезания от източноевропейския шампионат. Те се представиха отлично в класовете 65 и 85 куб.см. като спечелиха две втори и две трети места в отборното класиране и едно трето място в клас 65 куб.см.
Очакваме да ги видим на състезанието в Айтос, което ще се проведе на 27.10.2013 г.

Oct
15

Сребро за НЕСЕБЪР МОТО

Росен Тончев спечели сребро на състоялия се кръг от РШ по мотокрос на пистата Горна Росица край Севлиево.
Младите попълнения Давид и Радослав се представиха успешно в 65 и 85 куб.см.

Mar
21

НЕСЕБЪР МОТО стартира състезателния сезон

НЕСЕБЪР МОТО стартира състезателния сезон край с. Порой с двама състезатели.

От няколко седмици на единственото пясъчно трасе на балканите – това в с. Порой, кипи усилен труд. Община Поморие се зае да изгради едно съоражение, отговарящо на всички изисквания за провеждане на републикански, европейски и световни първенства по мотокрос. Изграждат се два паркинга, един за състезателите и техните екипи и друг са гостите на състезанията. Издигат се трибуни за зрители, подготвя се изцяло нов вариянт на самото трасе с атрактивни скокове. Тази неделя 25.03 от 11:00 ч. там ще се проведе за първи път кръг от републиканския шампионат по мотокрос.

Участие в него ще вземе и титулованият дългогодишен състезател на НЕСЕБЪР МОТО – Росен Тончев. Многократен шампион в дисциплините мотокрос и супермото, Росен отново се връща на трасето, на което тренираше в началото на своята състезателна кариера.

Заедно с него ще премери сили с останалите състезатели другата млада надежда на клуба – Давид Досев. Само на 11 години и едва от няколко месеца на мотор, Давид бе подготвен от школата на НЕСЕБЪР МОТО за участия в шампионата по мотокрос. Пожелавам им успех и се надявам да продължат традицията на клуба в развитието на мотоциклетните спортове в региона.

 

Милен Манолов

Older posts «